Daria si Darius au nevoie urgenta de operatii

Daria Mihaela si Darius Gabriel s-au nascut pe 23 aprilie 2015, la doar 27 saptamani gestationale. Cantarind sub 1 kg si fara a respira la nastere, doctorii nu le-au dat nici o sansa de supravietuire. Cu toate acestea, dupa 86 zile de lupta in sectia de terapie intensiva a Spitalului Universitar Bucuresti, ce doi au dovedit cat sunt de puternici.

Credeam ca ce a fost mai greu a trecut, insa din pacate greul abia de atunci incepea. Stopurile cardiace, lipsa de oxigenare a creierului, convulsiile, hemoragiile intraventriculare, infectiile si interventiile laser din sectia de terapie intensiva lasasera sechele mari, care aveau sa isi faca aparitia odata cu trecerea timpului. Ni s-a recomandat control neurologic, ortopedic si kinetoterapie. Zis si facut, cateva zile mai tarziu eram in cabinetul neurologului. Acolo am avut primele suspiciuni ca ceva nu este in regula.

Am inceput sa alergam la cei mai buni medici din Romania. Raspunsurile intarziau sa apara asa ca am inceput investigatiile si in afara tarii. Au fost vazuti si investigati de medici din cele mai bune clinici din Ucraina, Israel, Slovacia si Germania. Investigatii pe care le continuam si azi la aproape 4 ani pentru ca inca nu avem toate raspunsurile. Dariei i-a fost pus diagnosticul de tertrapareza spastica, retard neuro-psiho-motor si miopie severa. Darius inca reprezinta o necunoscuta pentru medici, este diagnosticat cu paraplegie flasca de cauza necunoscuta. Diagnostic care vine la pachet cu malformatie de bazin, luxatie de sold bilaterala, deformari osoase si retractii musculare severe generate de paraplegie si de imposibilitatea de verticalizare. Au fost excluse cauzele genetice, metabolice, afectiuni cerebrale sau medulare desi clinic se prezinta ca o leziune a maduvei spinarii.

Anul 2019 ne-a adus insa o noua provocare: o echipa multidisciplinara de medici din Schon Klinik Voghtareuth, Germania, i-au supus pe cei doi la 10 zile de teste si investigatii. In urma acestora, decizia a fost dura: ambii copii au nevoie de interventii chirugicale urgente.

Daria va fi supusa unei operatii de displazie de sold bilaterala constand in fixarea articulatiei femurale cu suruburi si unei interventii musculare - miofasciotomie pe abductori, ischiogambieri si tibiali.  Dupa aceasta interventie se recomanda imobilizare gipsata timp de 4 saptamani si ulterior orteze scurte de picior.

Darius va fi supus unor multiple interventii: luxatie de sold bilaterala dorsala, reconstructie de bazin si alungire ilio-psoas. Acestea vor fi facuea in mai multe etape, pe o durata de 6 luni, dupa fiecare interventie necesintand imobilizare gipsata timp de 6 saptamani.

Costurile acestor interventii chirugicale se ridica la peste 80.000 euro, costuri pe care din pacate suntem obligati sa le achitam din fonduri proprii, Casa de Asigurari neacoperind nimic din aceste cheltuieli. Astfel avem nevoie de ajutorul vostru pentru a le da celor doi sansa la o viata cat mai independenta, cat mai aproape de normal. Putin cu putin se face mult, pas cu pas cu se vor apropia de normalitate!

[ Show more ]

Donatii:

63,276 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Daria si Darius au nevoie urgenta de operatii

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi.

2,435 RON

In beneficiul: Daria si Darius au nevoie urgenta de operatii

Nu esti neaparat un sportiv pasionat, ziua ta de nastere a trecut, nu ai o provoare personala pe care sa o folosesti pentru a promova o cauza, dar vrei sa ajuti organizand propria ta campanie de fundraising pe o perioada determinata pentru cauza in care crezi.

60,841 RON

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Sunt rare momentele in care realizam cat de binecuvantati suntem pentru ca viata ne incearca mai putin decat pe altii. Si cred ca Dumnezeu face minuni

1,500 RON Target
2,305 RON Suma

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
0 RON Suma

1,000 RON Target
130 RON Suma

Daria si Darius au nevoie urgenta de operatii!

350,000 RON Target
60,841 RON Suma